כמו שדובי אוהב את זה

 

 מתכונים מבית הקפה של זברה וגירפה שדובי אוהב במיוחד

 

מומלץ ביותר להכין מתכונים  אלה ביחד עם הילדים. הם קלים להכנה, ולתוספת הנאה, תוכלו אפילו להתחפש לזברה ולג'ירפה!

 

עוגת דבש עסיסית עם ציפוי טחינה ודבש

חומרים:

לעוגה:

6 ביצים

6 כפות קורנפלור

חצי כוס שמן קנולה

כוס דבש

כוס סוכר חום

 

ולציפוי:

כוס דבש

כוס טחינה גולמית

להכנה:

חממו תנור אפיה ל 180. שימו תבנית אפיה עם מים חמים בתחתית התנור.

הקציפו את הביצים למשך 10 דקות.

ערבבו את הדבש, השמן, הסוכר והקורנפלור. קפלו בעדינות אל קצף הביצים.

העבירו לתבנית משומנת ואפו במשך 45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יצא יבש.

בינתיים, ערבבו את חומרי הציפוי.

מרחו את הציפוי בעדינות על העוגה בעודה חמה.

ואפשר גם כמו שדובי אוהב את זה: עם תוספת של שמנת מעורבבת בדבש!!!

 

 

 

 

 

עוגת גזר מקסימה

 

חומרים:

3 ביצים

0.75 כוסות סוכר חום

כוס גזר מגורר דק

כוס קמח תופח (או כל קמח שתבחרו מעורבב עם כפית אבקת אפייה)

חצי כוס שמן צמחי

כוס אגוזים קצוצים

כוס צימוקים

כוס פצפוצי שוקולד

כפית קינמון

חצי כפית אגוז מוסקט

חצי כפית ציפורן

חצי כפית ג'ינג'ר טחון

2 כפות סוכר חום מעורב בקינמון

להכנה:

חממו תנור ל 180.

הקציפו את הביצים עם הסוכר ל – 10 דקות

ערבבו את הקמח עם האגוזים, הצימוקים, השוקולד והתבלינים

הוסיפו את השמן בעדינות לביצים

קפלו את תערובת הקמח בזהירות אל קצף הביצים והשמן

הוסיפו לבלילה את הגזר המגורר

הוסיפו לבלילה את הגזר המגורר

העבירו לתבנית משומנת ואפו ל -45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח אך לא רטוב.

ואפשר גם כמו שדובי אוהב את זה: הוא מאד אוהב להוסיף לעיסת העוגה… 1 כוס ריבה!

 

 

 

 

חטיפי גרנולה ענקיים ומהממים:

חומרים:

1.5 כוסות קוואקר

0.5 כוס סוכר חום

0.3 כוס קמח מלא

חצי כפית מלח

חצי כפית קינמון

כוס אגוזים קצוצים

כוס צימוקים

כוס פצפוצי שוקולד

חצי כוס טחינה גולמית

חצי כוס דבש

70 גר. חמאה נמסה

 כף מים

להכנה:

חממו תנור אפיה ל – 180 מעלות

ערבבו בקערה גדולה את כל המרכיבים היבשים, כולל השוקולד, הצימוקים והאגוזים

בקערה שניה ערבבו את כל החומרים הרטובים

שפכו את העיסה הרטובה אל תערובת הקמח והתוספות וערבבו היטב

שפכו אל תבנית אפיה משומנת של התנור והחליקו את העיסה

אפו למשך חצי שעה, עד להזהבה חומה

חתכו למעוינים ענקיים כשהמאפה עדיין חם.

שמרו בקופסה יפה בקירור.

ואפשר גם כמו שדובי אוהב את זה: לעטוף את הקופסה בסרט יפה וורוד, ולתת מתנה למישהו ממש חמוד, למשל…. לעיזה הקטנה. או…. לירגזי. או…. לסנאי…. או….. טוב, ברור שלגמד מתתיהו!

ובקיצור: לכו-לם!!

 

 

 

 

 

 

עוגיות חמאה ואגוזים ניחוחיות:

חומרים:

2.5 כוסות קמח תופח או כל קמח אחר מעורבב עם 2.5 כפיות אבקת אפייה

200 גר. חמאה

1 שמנת חמוצה

1 כוס סוכר חום

1 כוס אגוזים טחונים

להכנה:

חממו תנור אפייה ל – 180 מעלות

ערבבו היטב את כל החומרים ואפסנו במקרר לחצי שעה

עצבו עוגיות חמודות והניחו בתבנית התנור המשומנת במרחק 5 ס"מ זו מזו

אפו למשך 10 דקות או עד להזהבה קלילה

תוספות טעימות נוספות:

תמצית וניל

קליפת לימון מגוררת

קינמון

ג'ינג'ר וקליפת תפוז מגוררת

פצפוצי שוקולד

אגוזים, שקדים, צימוקים, חמוציות, תמרים, תאנים מיובשות, מישמש מיובש

או כמו שדובי אוהב אותן:

עם הכול ביחד!!

 

 

 

עוגת תפוחים ופרג נדירה עם ציפוי מרנג

חומרים:

לבסיס העוגה:

2 כוסות ביסקוויטים טחונים

ן כוס חמאה נמסה

קמצוץ קינמון

כפית קליפת לימון מגוררת

ערבבו הכול במעבד מזון ושטחו את הפרורים על תבנית אפייה עגולה ומשומנת בקצת חמאה

 

למילוי התפוחים:

6 תפוחים ירוקים

50 גר. חמאה

חצי כוס סוכר

הרתיחו ובשלו יחד על אש קטנה למשך 10 דקות

 

למילוי הפרג:

חצי קילו פרג טחון טרי : חשוב לטעום קודם ולוודא שאין בפרג מרירות, ואם רוכשים אותו לפני ההכנה, יש לשמור במקפיא.

ו כוס דבש

1 כוס מים או מיץ תפוחים

ו כוס צימוקים

1 כוס סוכר חום

הרתיחו את כל החומרים יחד ובשלו על אש נמוכה למשך 10 דקות או עד שהפרג סופג את כל הנוזלים. יש לבחוש כל הזמן!

ואז להוסיף לעיסה החמה:

4 חלמונים

ולערבב היטב ובמהירות

 

למרנג:

חומרים:

4 חלבונים

1 כוס סוכר לבן

להקציף במהירות גבוהה למשך 10 דקות בדיוק

 

להרכבת העוגה:

חממו תנור אפייה ל – 180 מעלות

שטחו את מילוי התפוחים על בסיס העוגה

שפכו מעליו את תערובת הפרג

הנחיו מעל הפרג את המרנג וסלסלו אותו בצורות יפות

אפו למשך 10 דקות או עד שהציפוי מזהיב במקצת

הוציאו את העוגה וצננו אותה.

 

ואפשר גם כמו שדובי אוהב את זה:

אפסנו את העוגה מכוסה במקרר למשך 4 שעות לפחות. העוגה משביחה במקרר, ועל המרנג נוצרות טיפות מתוקות זהובות שדובים קטנים ולקקנים אוהבים במיוחד!

 

 

 

עוגת ריבה פריכה שמתמוססת על הלשון:

חומרים:

2.5 כוסות קמח

200 גר. חמאה

מיכל שמנת מתוקה לבישול

1 כוס סוכר

3 חלמונים

כפית תמצית וניל

1.5 כוסות של ריבה אדומה טעימה

3 חלבונים

חצי כוס סוכר

להכנה:

חממו תנור אפייה ל – 180 מעלות

ערבבו היטב במעבד מזון את הקמח, החמאה, השמנת, הסוכר והחלמונים.

שטחו את החצי הגדול יותר של התערובת על תבנית אפייה משומנת בחמאה

אפו למשך 10 דקות

הוציאו מהתנור ומרחו על העוגה בעודה חמה את הריבה

צננו את העוגה

בינתיים הקציפו את החלבונים והסוכר למשך 10 דקות בדיוק במהירות גבוהה

שטחו את הקצף על הריבה

פזרו על הקצף את המחצית הקטנה יותר של הפרורים ששמרתם קודם לכן

אפו למשך חצי שעה או עד להזהבה יפה.

ואפשר גם כמו שדובי אוהב את זה: הוסיפו לשכבה העליונה כוס אגוזים קצוצים, וכמה זילופים הגונים של דבש!

 

 

 

מילקשייק תות עם קצפת דבש ווניל:

חומרים:

כוס יוגורט

כוס תותים בשלים קצוצים

כף דבש

מיכל שמנת מתוקה להקצפה

שקית סוכר וניל

כף דבש

להכנה:

ערבלו את היוגורט, התותים והדבש

הקציפו את השמנת עם הסוכר והדבש

ערבבו בעדינות מחצית מהשמנת המוקצפת אל תערובת התותים, וקשטו בשאר.

ואפשר גם כמו שדובי אוהב את זה:

פשוט להכפיל את הכמויות!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

גלידת קוקוס  בניחוח יערה:

חומרים:

 

1 בננה קפואה חתוכה לפרוסות

1 יוגורט

חצי כוס קוקוס טחון

2 כפות דבש

ערבלו הכול יחד. קשטו בדבש, סירופ מייפל, סילאן, או… הכול ביחד.

ואפשר גם כמו שדובי אוהב את זה:

אספו צוף מהמון פרחי יערה והתיזו על הגלידה בעדינות אך בנחישות!!

 

 

ובכל זאת גם: מקלות הגבינה המלוחים של סנאי

חומרים:

 2.5 כוסות קמח (ניתן להשתמש באיזה תערובת קמח שתבחרו)

200 גר. חמאה מלוחה

250 מל. שמנת חמוצה

200 גר. גבינת פרמזן מגוררת

חממו תנור ל – 180 .

ערבבו יחד את כל החומרים לבצק גמיש.

הכניסו למקרר לחצי שעה.

הוציאו, גלגלו לנחשים, ועצבו למקלות, שבלולים, שמיניות, וכל צורה חמודה שתרצו.

הניחו על תבנית התנור המשומנת, ואפו 20 דקות, עד להזהבה.

 

 

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה